Květáková polévka s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 24.8 mg
 - Draslík 567.6 mg
 - Vláknina 8617.7 mg
 - Vitamín A 8617.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.8 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 399.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 8-10 minut do změknutí. Scedíme a vodu si uchováme.
 - 
                                2
Ve stejném hrnci rozehřejeme máslo a 1-2 minuty na něm opékáme mandlové lupínky. Vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku zpěníme nasekanou cibuli a dusíme 5 minut doměkka.
 - 
                                3
Přidáme mouku, sůl, muškátový oříšek a promícháme. Přidáme vodu z květáku a vaříme, až je polévka hladká. Odstavíme, přidáme květák, smetanový jogurt a rozmixujeme tyčovým mixérem.
 - 
                                4
Vmícháme mléko a přivedeme k varu, ale již nevaříme. Polévku rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, mandlovými lupínky a ihned podáváme.