Kořeněné bramborové hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 483.4 mg
 - Vláknina 5717.3 mg
 - Vitamín A 5717.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na hranolky. Plech si vymažeme máslem a předehřejeme troubu. Hranolky dáme do sáčku, přidáme sůl, pepř, chilli koření a koření garam masala. Pytlík uzavřeme a důkladně protřepeme. Tím se hranolky obalí kořením ze všech stran. Hranolky v jedné vrstvě nasypeme na plech tak, aby se nepřekrývaly.
 - 
                                2
Pečeme při vysoké teplotě 35 minut. Můžeme v průběhu pečení hranolky obracet, ale není to nutné. Hotové hranolky vsypeme do mísy a posypeme drceným kmínem.