Olihně na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 21.2 mg
 - Vláknina 257.8 mg
 - Vitamín A 257.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olihně nakrájíme napůl na plocho, odstraníme vnitřnosti, hlavu, chapadla, zobáček a chrupavku, třikrát propereme a usušíme. Oliheň rozdělíme na polovinu, chapadla nakrájíme.
 - 
                                2
Česnek nasekáme nahrubo a na dvou lžicích oleje dvě minuty smažíme. Na wok pánvi smažíme olihně asi dvacet sekund. Přidáme směs cukru a omáček a smažíme dalších třicet sekund. Pak přidáme na další dvě minuty česnek a pepř.