Garnáti v rohlíčku
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 250 g Listové těsto
 - 150 g Losos uzený
 - 40 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 40 g Tvaroh jemný
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 15 g Pažitka
 - 5 g Pepř černý celý
 - 20 ml Olej olivový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 12 ks Garnát obecný
 - 1 ks Celer řapíkatý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 111.4 mg
 - Draslík 286.6 mg
 - Vláknina 4688.3 mg
 - Vitamín A 4688.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pažitku pokrájíme. Očistíme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a dáme do hlubokého talíře společně s olejem, špetkou soli a trochou pepře. Do hrnce nalijeme 0,5 litru
 - 
                                2
vody přidáme celer, cibuli, bobkový list, pár zrníček pepře a vedeme vše do varu. Přidáme sůl a plátek lososa a vaříme 5 minut. Pak rybí maso scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Nakrájíme maso na kousky, dáme je do mísy, přidáme tvaroh a smetanový sýr a vše dobre promícháme vařečkou. Přidáme sůl, pepř a pokrájenou pažitku.
 - 
                                4
Rozválíme těsto válečkem a ozubeným kolečkem vykrájíme 12 trojúhelníků o tloušťce asi 3 mm. V misce lehce rozšleháme vejce a okraje trojúhelníků jím potřeme. Do středu každého navršíme trochu připravené směsi, navrch položíme po jednom garnátu na ně znovu přidáme trochu směsi a z těsta vytvoříme rohlíčky. Znovu je potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                5
Rohlíčky dáme na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme je asi 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Vytáhneme je z trouby, urovnáme na míse a podáváme je buď horké, nebo vlažné.