Salát s vepřovými plátky
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
 - 5 g Sůl
 - 4 g Sůl
 - 30 g Zázvor celý
 - 20 g Bazalka
 - 300 g Cibulka jarní
 - 200 g Paprika červená
 - 20 g Čínské koření
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 40 ml Ocet rýžový
 - 10 ml Olej sezamový
 - 20 ml Olej sezamový
 - 20 ml Víno rýžové čínské
 - 20 ml Omáčka ústřicová
 - 10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 ks Salát ledový
 - 1.5 kg Vepřová kýta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 910 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 167.5 mg
 - Draslík 1201.3 mg
 - Vláknina 5380 mg
 - Vitamín A 5380 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, nastrouhaný zázvor, čínské koření, sojovou omáčku, sůl, rýžové víno, ústřicovou omáčku a sezamový olej.
 - 
                                2
Libové vepřové maso z kýty vložíme do marinády, zakryjeme a dáme do lednice na 10 hodin marinovat, v průběhu několikrát otočíme. Po odležení maso vyjmeme, přendáme do pekáče a pečeme nezakryté 35 minut ve středně vyhřáté troubě. V průběhu pečení často potíráme marinádou. Upečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
 - 
                                3
Mezitím na pánvi rozpálíme arašídový olej a osmahneme jarní cibulku a papriku nakrájené na proužky, osolíme. Připravíme zálivku - posekanou bazalku, koriandr, rýžový ocet, sojovou omáčku a sezamový olej důkladně protřepeme v uzavíratelné nádobě.
 - 
                                4
Ledový salát natrháme a rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe slabými plátky upečeného masa, na ně navršíme opečenou zeleninu a polijeme připravenou zálivkou.