Jablečný závin s kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 1.3 mg
 - Draslík 227.6 mg
 - Vláknina 6675.5 mg
 - Vitamín A 6675.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie a necháme do druhého dne v chladničce.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme.
 - 
                                3
Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou potřeme sádlem, posypeme jablky, hrozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.