Kari bramboráky s pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 1156.2 mg
 - Vláknina 14285 mg
 - Vitamín A 14285 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Zbavíme přebytečné vody, přimícháme sůl, kari koření a sekanou pažitku.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého na pánvi s rozpáleným olejem vytvoříme placku, kterou necháme osmahnout z jedné strany, poté otočíme a v prostředku vytlačíme důlek. Smažíme další 3 minuty. Potom do důlku vyklepneme vejce a bramboráčky i s pánví přendáme do rozpálené trouby. Pečeme 5 minut při 200 °C, poté ihned servírujeme.