Pečený lilek s modrým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1137 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 89.7 mg
 - Draslík 586.2 mg
 - Vláknina 14483 mg
 - Vitamín A 14483 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl.
 - 
                                2
Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké.
 - 
                                3
Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou.