Kynutý bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 816 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 165.2 mg
 - Draslík 546.5 mg
 - Vláknina 7875.7 mg
 - Vitamín A 7875.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme.
 - 
                                2
Zbylé brambory nastrouháme v syrovém stavu.
 - 
                                3
Připravíme kvásek z droždí, mléka, mouky, soli a cukru a přidáme do mísy. Přidáme rozšlehané vejce, nakrájené maso, utřený česnek se solí a majoránku.
 - 
                                4
Zbylé mléko přilijeme, promícháme směs a zpracujeme hustší těsto. Je-li třeba, přidáme trouchu mouky. Těsto necháme na teplém místě kynout.
 - 
                                5
Poté těsto rozetřeme do pekáče a bramborák upečeme ve vyhřáté troubě. Před dopečením potřeme povrch bramboráku sádlem.