Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 44.4 mg
 - Vláknina 13332.7 mg
 - Vitamín A 13332.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo na mírném ohni rozpustíme v kastrolku.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
 - 
                                3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toust o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
 - 
                                4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.