Jemná sekaná s houbami a smetanou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 100 g Houby čerstvé
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 140.9 mg
 - Vláknina 1602.5 mg
 - Vitamín A 1602.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme na lžíci oleje.
 - 
                                2
Prochladlé houby potom vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Vše zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odstát, aby se smetana vsákla do masa.
 - 
                                3
Do směsi vmícháme solamyl a na zahuštění podle potřeby strouhanku.
 - 
                                4
Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem.
 - 
                                5
Sekanou pečeme asi 50 minut, během pečení můžeme mírně podlít vodou.