Sekaná pečeně jemná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Nové koření mleté
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Hřebíček mletý
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 64746 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 143 mg
  • Draslík 292.8 mg
  • Vláknina 8519 mg
  • Vitamín A 8519 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oboje maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Poté nameleme namačkané a vymačkané rohlíky.

  • 2

    Očištěnou a nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a poté přidáme k mletému masu. Směs okořeníme, přilijeme víno, přidáme smetanu, sardelovou pastu, vejce ušlehaná do pěny a na kostičky rozkrájenou smetanu. Vše řádně rozmícháme, vytvoříme dvě šišky, vložíme je do vymaštěného pekáče a pečeme 1,5 hodiny.

  • 3

    Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.

Komentáře k receptu