Sekaná pečeně jemná
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 250 g Hovězí maso zadní
 - 250 g Vepřový bok
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Nové koření mleté
 - 1 ks Citronová kůra
 - 1 ks Hřebíček mletý
 - 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 5 polévková lžíce Víno červené
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 64746 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 143 mg
 - Draslík 292.8 mg
 - Vláknina 8519 mg
 - Vitamín A 8519 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oboje maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Poté nameleme namačkané a vymačkané rohlíky.
 - 
                                2
Očištěnou a nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a poté přidáme k mletému masu. Směs okořeníme, přilijeme víno, přidáme smetanu, sardelovou pastu, vejce ušlehaná do pěny a na kostičky rozkrájenou smetanu. Vše řádně rozmícháme, vytvoříme dvě šišky, vložíme je do vymaštěného pekáče a pečeme 1,5 hodiny.
 - 
                                3
Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.