Bažant na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 637 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 209 mg
 - Draslík 766.1 mg
 - Vláknina 892 mg
 - Vitamín A 892 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou.
 - 
                                2
Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití.
 - 
                                3
Masový vývar a nakrájenou cibuli zahřejeme a do základu dáme bažanta.
 - 
                                4
Přiklopíme pokličkou a půl hodiny pozvolna dusíme.
 - 
                                5
Poté odklopíme a do vyhřáté trouby dáme bažanta dopéct.
 - 
                                6
Během pečení podléváme vypečenou šťávou.