Telecí svíčková v krustě se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 322.6 mg
 - Draslík 671 mg
 - Vláknina 8081.5 mg
 - Vitamín A 8081.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou rozkrojíme na plátky, obalíme v mouce a orestujeme cca 4min po každé straně na lžíci rozpáleného oleje s bobkovým listem.
 - 
                                2
Listové těsto rozválíme na tenký plát, vykrojíme z něj 4 srdce a do středu dvou položíme telecí plátky. Poklademe husími játry, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme zbylými 2 srdci těsta a po obvodu k sobě přitiskneme. Povrch potřeme zbytkem vejce, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10min v troubě předehřáté na 185C.
 - 
                                3
Špenát omyjeme a cca 3-4min orestujeme na rozpáleném oleji se špetkou soli a mandlovými lupínky.
 - 
                                4
Na talířích vytvoříme lůžko ze špenátu, položíme upečená srdce a ihned podáváme.