Mandlový pudink s vaječným krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 284.9 mg
 - Draslík 78.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu a jeden sáček práškové želatiny, když změkne, přidáme 225 g cukru, hrnec postávíme na mírný oheň. Mícháme, až se cukr i želatina rozpustí, pak vmícháme mandlovou esenci. Směs přelijeme do mísy, až začne houstnout, umístíme do chladu.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh, želatinovou směs šleháme do pěny, poté vmícháme sníh. Uložíme do chladna, aby vše ztuhlo.
 - 
                                3
Mezitím připravíme vaječný krém. Žloutky, zbývající cukr a sůl vložíme do hrnce se silným dnem. Přidáme smetanu a vanilkovou tresť, vaříme za stálého míchání při nízké teplotě, až krém zhoustne.
 - 
                                4
Vaječný krém nalijeme do dezertních misek, podáváme s několika lžícemi bílkové hmoty a posypem ze skořice.