Rajčatová polévka s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 1.3 mg
 - Draslík 573.5 mg
 - Vláknina 6139.8 mg
 - Vitamín A 6139.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata položíme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci s vývarem rajčata přivedeme k varu, oheň zmírníme a pozvolna směs vaříme deset minut.
 - 
                                2
Pak přidáme protlak, ocet, cukr, sůl, pepř a vaříme ještě dvě minuty. Polévku pak rozmixujeme a podáváme ji s lístky bazalky.