Bramborové koule
Suroviny
- 800 g Brambory
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 12 g Cukr moučkový
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 11.11 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.33333 kávová lžička Kmín celý
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 271.1 mg
 - Draslík 915.5 mg
 - Vláknina 12555.9 mg
 - Vitamín A 12555.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a dáme je na 40 minut vařit do osolené vody s kmínem. Uvařené brambory slijeme a necháme dobře okapat.
 - 
                                2
Máslo, mléko, sůl a moučkový cukr vložíme do jiného hrnce, smícháme a uvedeme k varu. Poté směs odstavíme z plotny a rychle vmícháme 150 g mouky. Mícháme 1 minutu, čímž nám vznikne hutné těsto. Těsto vrátíme nad oheň a hněteme ještě minutu. Pak hrnec odstavíme, přendáme do studené vodní lázně a vmícháme do těsta vejce.
 - 
                                3
Brambory rozmixujeme na pyré, osolíme třemi špetkami soli, opepříme a přisypeme muškátový oříšek. Vzniklé pyré vmícháme do těsta.
 - 
                                4
Z ještě teplého těsta tvarujeme kuličky, které ihned smažíme na rozpáleném oleji.