Bylinková omáčka se žloutky
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
 - 150 g Majonéza
 - 30 g Petržel - nať
 - 30 g Pažitka
 - 10 g Libeček
 - 10 g Kopr čerstvý
 - 10 g Meduňka
 - 10 g Bazalka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Mandarinky
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 125.7 mg
 - Vláknina 1788.3 mg
 - Vitamín A 1788.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z uvařených vajec vybereme žloutky, dáme je do mísy, přidáme petrželovou nať, pažitku, libeček, kopr, meduňku, bazalku, olej majonézu, jogurt.
 - 
                                2
Všechny suroviny mixérem rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, mandarinkovou šťávou a dochucenou omáčku ještě promixujeme. Skladujeme v chladu.