Polévka z hrášku a chřestu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 792 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 42.1 mg
 - Draslík 482.3 mg
 - Vláknina 16056.1 mg
 - Vitamín A 16056.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest opláchneme, špičky odkrojíme a odložíme, stonky nakrájíme. Cibulky nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na pánvi na másle s olejem rozpustíme a opečeme slaninu, vyjmeme ji a do vysmaženého tuku vložíme pokrájené rohlíky. Osmažíme je dozlatova a dáme stranou.
 - 
                                3
Ve vývaru na mírném plameni vaříme cibulky s pokrájeným chřestem a hráškem. Když zelenina změkne, rozmixujeme ji se zakysanou smetanou, solí a pepřem a zahřejeme spolu s chřestovými špičkami. Polévku podáváme s krutony z rohlíků a vysmaženou slaninou.