Pečený lilkový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 227.2 mg
 - Vláknina 7210 mg
 - Vitamín A 7210 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout.
 - 
                                3
Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka.
 - 
                                4
Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy.
 - 
                                5
K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu.