Marinovaná vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 45 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1022.1 mg
- Vláknina 7147.3 mg
- Vitamín A 7147.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou pečeni vložíme do kameninové mísy a zalijeme marinádou připravenou smícháním vína, kečupu, medu, utřeného česneku, soli, tymiánu a nového koření. Přikryjeme a necháme v chladu marinovat asi 20 hodin. 
- 
                                2Maso přendáme do kastrolu nebo do remosky, přelijeme přecezenou marinádou a pečeme do poloměkka. 
- 
                                3Potom k masu přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a oloupané cibulky. Podlijeme horkou vodou a dopečeme doměkka. 
- 
                                4Maso naporcujeme a obložíme bramborami se šťávou, cibulkami a plátkem másla. Podle chuti přisolíme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        