Kuře kung pao
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
 - 125 g Ořechy Kešu
 - 1 kávová lžička Sójová pasta Miso
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Chilli paprička sušená
 - 0.333333 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 1102.3 mg
 - Vláknina 20438.5 mg
 - Vitamín A 20438.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zázvor nakrájíme na plátky, cibulky na kousky. Chilli papričky namočíme, zbavíme semen a drobně pokrájíme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky, smícháme se špetkou soli, poté s bílkem, na závěr se škrobovou pastou.
 - 
                                2
Papriku očistíme, zbavíme semen, rozkrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Olej rozehřejeme ve woku, vložíme maso, opékáme minutu, vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Do woku vložíme cibulku, zázvor, chilli papričky, zelenou papriku, minutu opékáme, poté přidáme maso, pastu Miso a rýžové víno. Vše řádně promícháme, opékáme minutu, na závěr vmícháme pražené oříšky kešu a sezamový olej.
 - 
                                4
Kuře kung pao servírujeme horké s vařenou rýží.