Mangoldové plněné listy
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 70 g Mandle plátky
 - 100 g Galgan
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Limetka
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 20 ks Mangold
 - 1 ks Žemle tuková
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2.5 dl Vývar zeleninový
 - 0.5 dl Mléko plnotučné
 - 1.5 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej koriandrový
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1505 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 282.7 mg
 - Draslík 581.5 mg
 - Vláknina 3691 mg
 - Vitamín A 3691 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 80.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší listy mangoldu omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.
 - 
                                2
Česnek se zázvorem oloupeme a drobně pokrájíme. Galgánový oddenek (thajský zázvor) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Limetku omyjeme a kůru oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Žemli namočíme do mléka.
 - 
                                3
Do mísy dáme mleté vepřové maso, vejce, česnek, namočenou žemli a omáčku Hoisin. Směs dobře promícháme a rozdělíme ji na 20 dílků. Na každý mangoldový list položíme kopeček masové směsi a zabalíme tak, že vytvoříme pevně zabalenou kuličku.
 - 
                                4
Mangoldové kuličky poskládáme do bambusových košíčků, pokapeme je koriandrovým olejem, mezi kuličky položíme nakrájenou kůru limetky s plátky galgánu a plátky mandlí.
 - 
                                5
Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 30 minut.
 - 
                                6
Podušené mangoldové kuličky podáváme s dušenou rýži nebo bramborem.
 - 
                                7