Ostrá polévka z garnátů
Suroviny
- 350 g Brambory
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Rajčata
 - 100 g Zázvor celý
 - 225 g Garnát obecný
 - 100 g Kukuřice
 - 4 ks Chilli paprička
 - 8 ks Limetka kafrová
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.2 l Vývar rybí
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 4 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 1823 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 115.9 mg
 - Draslík 958.1 mg
 - Vláknina 8948.5 mg
 - Vitamín A 8948.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na větší předehřátou pánev dáme tamarindovou pastu, česnek, zázvor, chilli papričky, rybí omáčku, cukr a rybí vývar. Nahrubo natrháme listy limety a přidáme je do pánve. Zamícháme a uvedeme do varu.
 - 
                                2
Do směsi v pánvi přidáme sladké brambory, mrkev a cukrovou kukuřici. Polévku necháme vařit do změknutí zeleniny, cca 10 minut. Přidáme nať koriandru, rajčata a garnáty a povaříme 5 minut.
 - 
                                3
Polévku podáváme horkou.