Lívance z tresky
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 450 g Filé rybí
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Vývar rybí
 - 6 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 347 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 82.8 mg
 - Vláknina 2517.1 mg
 - Vitamín A 2517.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme v míse mouku s kypřícím práškem. Přilijeme vodu, vmícháme olej, rozšlehané vejce, sůl a necháme pár minut odstát.
 - 
                                2
Smícháme v misce rybí omáčku, sójovou omáčku, rybí vývar a mátu. Omáčku odložíme stranou.
 - 
                                3
Osolíme, opepříme a na plátky nakrájíme rybí filé. Rozpálíme ve woku olej, rybí kousky obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova.
 - 
                                4
Nakonec vyjmeme z pánve a necháme okapat. Udržujeme v teple, než osmažíme všechny kousky, následně servírujeme.