Krabí kari
Suroviny
- 1.5 kávová lžička Kari koření
 - 3 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Krab
 - 1 ks Limetka kafrová
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Cukr palmový
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 711 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 88.5 mg
 - Draslík 1024.9 mg
 - Vláknina 838 mg
 - Vitamín A 838 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kraby omyjeme pod tekoucí vodou a odlomíme klepeta a hlavy. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme na lupínky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a podusíme na něm česnek, šalotku a chilli papričky. Poté přidáme kraby i s klepety a hlavami a posypeme kari kořením a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Zahříváme a po 2minutách přilijeme sójovou a rybí omáčku, rýžové víno a limetovou šťávu. Kůru z kafirové limety oloupeme, nasekáme najemno a společně s palmovým cukrem přimícháme do woku. Dusíme cca 6min, poté ihned podáváme dozdobené lístky koriandru.