Salát ovocný Bristol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 808.6 mg
 - Vláknina 27810 mg
 - Vitamín A 27810 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 138.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slupku z pomeranče opatrně sloupneme a nakrájíme ji na úzké proužky. V malém množství vroucí vody ji vaříme 4 minuty, dokud nezměkne. Scedíme a uschováme vodu. Vymačkáme oloupaný pomeranč a přidáme šťávu z 1 pomeranče.
 - 
                                2
Pergamenový papír rozložíme na vál. Rozehřejeme v hrnci cukr, dokud se nerozpustí a potom zahříváme dál, dokud nezezlátne. Polovinu karamelu nalijeme na papír na pečení, aby ztuhl.
 - 
                                3
Ke zbylému karamelu přidáme pomerančovou šťávu a 1,5 dl vody z pomerančové kůry. Zahřejeme, aby se roztavil a přidáme víno. Poté odstavíme.
 - 
                                4
Oloupeme hrušky a jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na větší kousky a dáme do karamelového sirupu. Přivedeme k varu a 4 minuty dusíme, dokud nezačnou měknout - ve středu by měly být tvrdé. Ovoce přendáme do mísy. Zbylé pomeranče oloupeme a zbavíme je blan. Oddělíme jednotlivé dílky a přidáme k ostatnímu ovoci. Jahody překrojíme na polovinu a přidáme též k ovoci.
 - 
                                5
Do sirupu dáme proužky pomerančové kůry a povaříme 1 minutu. Sirup nalijeme na ovoce, necháme vychladnout, roztlučeme karamel a ovoce jím posypeme.
 - 
                                6
Chladíme, dokud nebudeme podávat.