Chlebíček s jablky
Suroviny
- 110 g Cukr krupice
 - 70 g Hrozinky
 - 55 g Ořechy vlašské
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr moučkový
 - 285 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Kompot jablečný
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 62.3 mg
 - Draslík 285.6 mg
 - Vláknina 8090.2 mg
 - Vitamín A 8090.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Rozmixujeme jablečný kompot bez nálevu, případně si připravíme jablečnou přesnídávku. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a kořením. Rozmixujeme máslo, vmícháme oba cukry, rozšlehané vejce, přimícháme jablečné pyré. Postupně přisypeme suchou směs a ořechy s hrozinkami.
 - 
                                3
Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.