Platýs se slaninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 132.1 mg
 - Draslík 1159.3 mg
 - Vláknina 131.5 mg
 - Vitamín A 131.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, z obou stran osolíme a opepříme. Oloupané šalotky nakrájíme na tenká kolečka. Ze šunky odkrojíme kůži a nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
Hrnec vytřeme máslem, osmahneme v něm šalotky a vložíme rybu. Přidáme šunkové nudličky, bobkový list, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na středním ohni cca 10-12 minut. Poté vyjmeme rybu a v míse uchováme v troubě předehřáté na 75 °C.
 - 
                                3
Omáčku v hrnci svaříme na polovinu množství, bobkový list vyjmeme. Přidáme smetanu a povaříme ještě 2 minuty.
 - 
                                4
Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory s petrželkou.