Pilaf z marény
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 10 g Petržel - nať
 - 100 g Sýr Čedar
 - 20 g Olej rostlinný
 - 1000 g Síh
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 2 ks Cibule
 - 0.75 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 393 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 783.6 mg
 - Vláknina 4753.6 mg
 - Vitamín A 4753.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme.
 - 
                                2
Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
 - 
                                3
Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
 - 
                                4
Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény.
 - 
                                5
Podáváme posypané strouhaným sýrem.