Jablkový horký dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 282.2 mg
 - Vláknina 10160 mg
 - Vitamín A 10160 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce vymícháme Lučinu s medem na jemný krém. Pak do krému přidáme čerstvé omyté a osušené borůvky.
 - 
                                2
Omytá baculatá jablka osušíme, odřežeme vršek se stopkou a jadřinec i s trochou dužiny vykrojíme ostrým nožem. Do vzniklého otvoru vložíme lžičkou připravený krém, povrch krému ozdobíme omytými malinami a ořechy. Jablka poklademe na pekáček a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut (podle velikosti a trouby).
 - 
                                3
Upečená jablka dáme na dezertní talířky, pokapeme je malinovým sirupem a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.