Nákyp z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 223.4 mg
 - Draslík 313.3 mg
 - Vláknina 614.4 mg
 - Vitamín A 614.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme nasekanou petrželku, mleté telecí maso a sůl. Vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové nebo jiné vhodné formy. Formu dáme do většího kastrolu, který naplníme vodou do výšky asi 2cm.
 - 
                                3
Nákyp zapékáme v troubě asi 40 minut, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.