Posvícenská sekaná
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 1 kg Maso mleté - mix
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 44 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 101.1 mg
- Vláknina 550.2 mg
- Vitamín A 550.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Poté ji vmícháme spolu s na kostičky nakrájenou slaninou, vejci, mlékem a strouhankou do mletého masa. Ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem a nahrubo posekaným kmínem.
-
2
Z masa vytvarujeme šišku, přemístíme do pekáče a potřeme bílkem.
-
3
Pečeme asi 10min v troubě předehřáté na 250C, teplotu snížíme na 150C a dopečeme až se na povrchu utvoří zlatavá kůrčička.
-
4
Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme teplou nebo při pokojové teplotě.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 05.03.2017 10:51:43
Místo anglické slaniny jsem dala o trochu méně obyčejné uzené slaniny, měla jsem libovější maso. Povrch jsem bílkem nepotírala, navíc jsem do sekané přidala trochu česneku. Ale každý si dochutí podle svých zvyklostí. Za mě palec nahoru.
Odpovědět