Mléčná kedlubnová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 120.6 mg
- Vláknina 3108.5 mg
- Vitamín A 3108.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme a dusíme v malém množství vody doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme měkké kedlubny i s vývarem, kostku bujónu, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše chvíli povaříme.
-
3
Do polévky nalijeme mléko, přihřejeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec do polévky vsypeme nasekané malé kedlubnové lístečky.
-
4
Ihned podáváme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 06.12.2015 15:00:54
Mám ráda tento typ polévek, tak jsem vařila podle tohoto receptu. V ingrediencích je k množstvé mouky málo másla , tak jsem musela při dělání jíšky máslo přidat. Nerada používám ve větším množství polévkové kostky a tady 1 kostka na 4 porce je docela dost, ale to nemůžu kritizovat, záleží na chuti každého. Lepší by bylo použít třeba vývar, docela dobře se dá po menších porcích zmrazit a pak odebírat dle potřeby. Já kostku vynechala úplně a přidala jsem necelou malou lžičku Podravky Natura. Polévka chutnala.
Odpovědět