Bramborový salát s celerem a jablky
Suroviny
- 400 g Brambory vařené ve slupce
 - 200 g Celer bulvový
 - 200 g Jablka
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Olej salátový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 411 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 601.2 mg
 - Vláknina 10259.2 mg
 - Vitamín A 10259.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a spolu s uvařeným celerem nakrájíme na plátky. Přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky pokrájená jablka, zakapeme citronovou šťávou a olejem.
 - 
                                2
Majonézu smícháme s bílým jogurtem, přidáme hořčici, sůl, pepř, podle chuti špetku cukru a lehce vmícháme do salátu.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
