Korpus na ořechový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 35 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 311.2 mg
- Draslík 522.9 mg
- Vláknina 7736.5 mg
- Vitamín A 7736.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme, bílky odložíme zatím stranou k dalšímu použití, žloutky dáme do misky a vyšleháme je do pěny, přidáme šťávu ze 2 ks pomeranče. Z bílku spolu s vanilkovým cukrem a pískovým cukrem vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme ke žloutkům, přisypeme pomleté ořechy a kypřící prášek, vše zlehka zamícháme.
-
2
Dortovou pečicí formu důkladně vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravenou hmotu z misky přeložíme do formy, kterou vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.
-
3
Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme vhodným krémem.