Telecí řízky plněné šunkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 29 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 784.6 mg
- Vláknina 118 mg
- Vitamín A 118 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, lehce naklepeme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na dva položíme plátky šunky a posypeme je šalvějí, přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, maso z každé strany smažíme 2 - 3 minuty, během smažení osolíme. Usmažené řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu. 
- 
                                3Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme zbylé máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme řízky, krátce prohřejeme a podáváme. 
- 
                                4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        