Houby s tuňákem
Suroviny
- 150 g Kompot mandarinkový
 - 200 g Tuňák v oleji
 - 70 g Cukr krupice
 - 24 ks Hříbky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Cibule
 - 5 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 5554.7 mg
 - Vláknina 15476.5 mg
 - Vitamín A 15476.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme sójovou omáčku, ocet, sherry, cukr, cibuli, polovinu dávky petrželky a pepř. Přivedeme k varu a nalijeme na očištěné kloboučky hub. Marinujeme asi 4 hodiny a během marinování občas promícháme.
 - 
                                2
Potom houby scedíme a ponecháme si asi 7 lžic marinády.
 - 
                                3
Maso z tuňáka rozebereme na kousky a smícháme se zbylou petrželkou a marinádou.
 - 
                                4
Vzniklou směsí naplníme kloboučky hub a každý ozdobíme dílkem mandarinky.