Hlávkový salát se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 51.5 mg
 - Draslík 139.7 mg
 - Vláknina 2880 mg
 - Vitamín A 2880 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pečlivě opláchneme v tekoucí vodě.
 - 
                                2
Do kysané smetany zašleháme cukr, ocet a sůl. Smetanu potom uchováváme v chladu.
 - 
                                3
Okapaný salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a každou porci přelijeme ochucenou smetanou.
 - 
                                4
Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.