Česneková omáčka z tofu a sójového jogurtu
Suroviny
- 120 g Sójový jogurt bílý
 - 200 g Tofu hedvábné
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 35 mg
 - Vláknina 287.3 mg
 - Vitamín A 287.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vhodné nádobě rozmixujeme tyčovým mixerem sójový jogurt, hedvábné tofu, olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu, nadrobno nakrájený česnek, kmín, cukr, sůl a pepř.
 - 
                                2
Do vzniklé krémové omáčky nakonec vmícháme nasekaný kopr.