Kuskusový salát s mořskými plody a čerstvou mátou
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
 - 200 g Kalamáry
 - 300 g Kuskus
 - 125 ml Olej olivový
 - 50 ml Citronová šťáva
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Celerové semínko
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 20 ks Máta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 455 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 166.4 mg
 - Draslík 548.4 mg
 - Vláknina 7828.3 mg
 - Vitamín A 7828.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olivový olej, citronovou šťávu, česnek a celerové semínko smícháme.
 - 
                                2
Osolíme, opepříme a dáme stranou.
 - 
                                3
Kurkumu a kmín vmícháme do vroucího vývaru.
 - 
                                4
Přidáme sépii a krevety a 2 minuty vaříme, dokud nejsou krevety oranžové.
 - 
                                5
Poté plody z vývaru vyjmeme.
 - 
                                6
Do velké mísy dáme kuskus a zalijeme bylinkovým vývarem. Promícháme a zakryjeme poklicí, dokud se vývar nevstřebá.
 - 
                                7
Kuskus promícháme, přidáme směs krevet a sépie, řapíkatý celer, rajčata, jarní cibulky a mátu.
 - 
                                8
Přilijeme zálivku a promícháme.