Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 343.8 mg
- Vláknina 7157.3 mg
- Vitamín A 7157.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Víno s nastrouhanou citronovou kůrou přivedeme k varu, přidáme skořici, cukr a hřebíček. Škrob rozmícháme s vodou a přilijeme k vroucímu vínu. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Ochutíme ji portským vínem. 
- 
                                2Fíky omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky, kde je necháme chvíli prohřát. Pak je upravíme na misky a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        