Pepřová francouzská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 225.5 mg
 - Vláknina 4363.8 mg
 - Vitamín A 4363.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena.