Obloha po pekařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 746.3 mg
 - Vláknina 8889.8 mg
 - Vitamín A 8889.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na másle do růžova.
 - 
                                2
Brambory očistíme a celé vaříme v osoleném a opepřeném vývaru 20 minut. Vybereme menší brambory, aby se nemusely vařit příliš dlouho. Uvařené brambory scedíme, nakrájíme na plátky a ještě teplé podáváme.
 - 
                                3
Na talíř klademe plátky brambor a přeléváme osmahnutou cibulkou i s máslem, ve kterém se restovala. Můžeme přelít i vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.