Ragú s ústřicemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 285.3 mg
 - Draslík 721.8 mg
 - Vláknina 680 mg
 - Vitamín A 680 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ústříce kuchyňsky připravíme, vodu z ústřic a vyčištěné lastury necháme stranou. Šalotku nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme suchý vermut, vodu z ústřic a vše provaříme, přidáme maso z ústřic a velmi krátce pošírujeme, vyjmeme a rozdělíme do lastur. Vývar procedíme hustým sítem do misky, vmícháme do něj žloutek, smetanu, ochutíme cayenským pepřem. Ústřice přelijeme touto omáčkou a zapečeme asi 5 minut na nejvyšším roštu v troubě předehřáté na 250 °C.