Zelné závitky dušené na smetaně II
Suroviny
- 200 g Zelí kysané
 - 300 g Maso mleté - mix
 - 50 g Rýže dušená
 - 50 g Cibule
 - 30 g Tuk
 - 30 g Tuk
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Libeček
 - 1 hrst Libeček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 63.7 mg
 - Draslík 99.5 mg
 - Vláknina 1911.2 mg
 - Vitamín A 1911.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme náplň: mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a cibuli usmaženou na tuku, dušenou rýži i nasekaný libeček. Promícháme a spojíme vejcem.
 - 
                                2
Z hlávky zelí vyřízneme košťál, jednotlivé listy spaříme v osolené vodě, a poté naplníme připravenou směsí. Svineme a závitky těsně vedle sebe urovnáme do vymaštěné zapékací misky.
 - 
                                3
Pokryjeme kysaným zelím, přidáme papriku, rajčatový protlak, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Zdobíme nasekaným libečkem.