Pizza s olivami
Suroviny
- 40 g Droždí
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Olivy černé
 - 500 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 g Sýr ementálského typu
 - 250 ml Voda pitná
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 786 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 534 mg
 - Vláknina 5944.8 mg
 - Vitamín A 5944.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku nasypeme do mísy. Přidáme 250 ml vody a rozdrobíme do ní droždí. Přidáme špetku cukru a olivový olej. Umícháme kvásek, který necháme na teplém místě cca 30 minut. Pak těsto znovu promícháme a necháme ještě dalších 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím můžeme připravit zbytek. Oloupeme cibuli a česnek a začneme je dusit. Cca po 3 minutách přidáme rajčata, špetku soli a pepře a necháme cca 30 minut dusit.
 - 
                                3
Z těsta nyní vyválíme 4 pizzy na plech a potřeme zeleninovou směsí, kterou jsme připravili. Na závěr ještě pizzu posypeme strouhaným sýrem a přidáme několik oliv.
 - 
                                4
Vše pak pečeme cca 15 minut v troubě při 200 stupních Celsia.