Sýrové tortellini s parmskou šunkou
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 250 g Rajčata
- 150 g Šunka parmská
- 250 g Těstoviny Tortellini sýrové
- 200 g Fenykl čerstvý
- 25 g Gouda
- 45 ml Olej olivový
- 3 ml Sůl
- 3 ml Pepř černý mletý
- 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
- 150 ml Smetana kyselá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Česnek
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 46 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 156.4 mg
- Draslík 541.3 mg
- Vláknina 9030.5 mg
- Vitamín A 9030.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve velkém hrnci vaříme tortellini 10 minut. Do vody přidáme špetku soli. Tortellini často obracíme, aby se nerozvařili. Po uvaření tortellini vyjmeme a necháme řádně okapat. 
- 
                                2Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a opékáme na středně rozpáleném olivovém oleji zhruba 3 minuty, dokud cibulka nezměkne. Průběžně mícháme. 
- 
                                3Na pánev přidáme utřený česnek a mícháme. Následně vmícháme oloupané plátky rajčat, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a nakrájenou šalvěj. Podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                4Fenykl si rozpůlíme a odkrojíme vršky. Půlky nakrájíme na plátky a vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 minut. Fenykl procedíme a odložíme stranou. 
- 
                                5Vymažeme si dno zapékací mísy a pokládáme uvařené tortelliny, na ně směs šunky a rajčat a nakonec zalijeme vařeným fenyklem. 
- 
                                6Společně rozšleháme v malé misce vejce, smetanu na šlehání a kyselou smetanu. Směs podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme jí těstoviny se zeleninou. Navrch přidáme nastrouhaný sýr gouda a pokryjeme stroužky másla. 
- 
                                7V troubě předehřáté na 180°C vzniklou směs zapékáme 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Ozdobíme větvičkami šalvěje. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        