Vepřový mozek s vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1194 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 1998.9 mg
- Draslík 321.5 mg
- Vláknina 482 mg
- Vitamín A 482 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřové mozky vložíme do teplé vody, odblaníme je, zbavíme žilek, opláchneme a necháme odkapat. Potom mozky rozsekáme nožem. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, přidáme kmín a za pozvolného míchání podusíme. 
- 
                                3Nakonec přidáme vejce a za stálého promíchávání necháme zhoustnout. 
- 
                                4Mozek s vejci ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        