Kynutý koláč se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 548 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1539.7 mg
 - Vláknina 19674.8 mg
 - Vitamín A 19674.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.9 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 200g mouky, droždí, cukr a vodu. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbytek mouky, olej, 1 špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout 45 minut. Špenát omyjeme a 30 vteřin necháme spařit ve vroucí vodě. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Na rozpálenou pánev bez tuku dáme piniové oříšky, krátce opražíme, poté přidáme česnek a špenát zbavený přebytečné vody. Osolíme, opepříme a necháme prohřát, poté odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Těsto vyválíme na vymazaném plechu, potřeme je špenátovou nádivkou a necháme péct 45 minut při 175°C.